Tv-optagelse frikender SFU


Folketingets formand betragter sagen som alvorlig og vil i de kommende uger vurdere situationen mellem SF's Villy Søvndal og DF's Pia Kjærsgaard. Samtidig viser tv-optagelser, at Pia Kjærsgaard ikke blev chikaneret af SFU.

Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, beskyldte torsdag SF's ungdomsorganisation, SFU, for at have chikaneret og truet hende med vold under demonstrationerne på ved Folketingets åbning tirsdag.

Men noget kunne tyde på, at hendes verbale angreb på SFU er uden grund. I hvert fald viser en ni minutter lang video, som dokumentaristen Christoffer Guldbrandsen har optaget med netop Kjærsgaard og partiets gruppeformand Kristian Thulesen-Dahl, at SF's ungdomsorganisation ikke på noget tidspunkt chikanerer eller truer DF'erne.

Det skriver Ekstra Bladet i dag.

Folketingsformand ind i sag
SFU har da også tidligere afvist at have noget med sagen at gøre. I aftes kunne jp.dk til gengæld fortælle, at 27-årige Mikkel Bay fra Nørrebro erkender at stå bag aktionen.

Han har en baggrund som aktivist på venstrefløjen, og sammen med blandt andet en gruppe medlemmer af Socialistisk Ungdomsfront (SUF) kastede han konfetti og råbte slagord efter DF'erne. På tv-billeder kan man ifølge Ekstra Bladet se nogle unge samles omkring DF-lederne. De smider med papirstrimler og råber blandt andet "Ingen racister i vores gader." Ingen er fysisk truende.

Ingen undskyldning
Villy Søvndal har som reaktion på Pia Kjærsgaards beskyldninger krævet en undskyldning fra DF-lederen, men oplysningerne om, at SFU ikke stod bag aktionen, får ikke Pia Kjærsgaard til at trække ordene tilbage.

"Jeg vidste da godt, at de Robin Hood-klædte ikke var tilknyttet SF. At de hører til Enhedslisten. Men det ændrer ikke ved, at vi følte os forulempede. Det var jo hele stemningen, der var dårlig," siger Pia Kjærsgaard til Ekstra Bladet.

Hele episoden mellem Pia Kjærsgaard og Villy Søvndal får nu Folketingets formand, Christian Mejdahl (V) til at overveje at gå ind i sagen. Indenfor det næste par uger vil han vurdere den højspændte situation, som han ikke på nuværende tidspunkt ønsker at kommentere. Villy Søvndal har annonceret, at han vil indbringe Pia Kjærsgaards beskyldninger mod SFU for Folketingets Udvalg for Forretningsorden. Først når der foreligger en egentlig klage fra Søvndal og SF, vil Christian Mejdahl kommentere sagen.

Ingen kommentarer: